Steden en Cultuur

Steden

Onze eigen gemeente, Deerlijk, is een heel actief dorp. Een overzicht: Deerlijk

Vlakbij kan je Kortrijk bezoeken. In het historisch centrum vind je daar het begijnhof (UNESCO-Werelderfgoed), de bekende Broeltorens, de nieuwe verlaagde Leieboorden. Het centrum van Kortrijk is zeker een bezoek waard met een waaier aan mogelijkheden, zowel historische gebouwen als winkelcentra en de recent vernieuwde Leieomgeving. Brochures en plan: Kortrijk

Iets verderop kom je in Ieper en omgeving. De vele oorlogsmusea, oorlogskerkhoven en prachtige Grote Markt zijn wereldbekend. En denk ook aan de Menenpoort met de dagelijkse Last Post. Je wordt er meegesleurd in de tijd.

Steden als Oudenaarde, Roeselare, Diksmuide, Veurne, Gent, Brugge, Rijsel (Fr.), Doornik, Oostende,... zijn door onze centrale ligging heel makkelijk en snel te bereiken.

Musea

In Deerlijk vind je het Museum René De Clercq. En enkele musea uit de omgeving: Texture (Kortrijk), Kortrijk 1302, HIPPO.WAR (Waregem), Het Lijsternest (Ingooigem),...

Beleef de viering van de 150ste verjaardag van topauteur Stijn Streuvels. Heel wat initiatieven in Kortrijk, Heule, Avelgem en natuurlijk in het vlakbij gelegen Ingooigem met het bekende 'Lijsternest'. Met B&B Ilmatar als uitvalsbasis.

In Oudenaarde ligt, vlakbij de prachtige Markt, het Centrum Ronde van Vlaanderen. Een informatie- en belevingscentrum voor de passieve en actieve wielerliefhebber. Het museum, en het mooie centrum aan de Schelde, meer dan een bezoek waard.

Over de oorlog...

In Waregem bevindt zich het Flanders Field American Cemetery met bezoekerscentrum, de enige Amerikaanse begraafplaats uit de 1ste WO in België.

Ieper en omgeving ademt helemaal het oorlogsverleden uit. Met talloze musea (Flanders Field in Ieper, Memorial Museum Passchendaele) en begraafplaatsen (het indrukwekkende Tyne Cot in Passendale).

In Diksmuide is het Museum aan de Ijzer en de Ijzertoren te bezoeken.