Actief en sportief in de omgeving

Wandelen en fietsen

Onze B&B ligt aan het fietsknooppunten netwerk (vlakbij knooppunt 65). Je kunt hier mooie routes uitstippelen. Ga je in zuidelijke richting, dan kom je al gauw in het lichtglooiende landschap van de Vlaamse Ardennen. De bekende Vlaamse heuvels als Tiegemberg, Kluisberg, Oude Kwaremont, Koppenberg liggen op je te wachten. Fiets je toch liever vlak, dan ga je eerder in noordelijke richting, waarbij je al snel de oevers van de Leie kunt bereiken. Via Harelbeke (en het vernieuwde, mooie sascomplex) bereik je langs de Leie het centrum van Kortrijk.

Wandelen kun je prachtig op het nabij gelegen wandelknooppunten netwerk "Land van Streuvels" en "Land van Mortagne". De verrassend mooie regio tot in Oudenaarde en Zwevegem.

Maak gebruik van de nieuwe picknickzones die her en der in de regio opgesteld staan. Je vindt er in Avelgem (Bossuit), Spiere-Helkijn (Schelde), Oostrozebeke (Mandelmeersen), Sint-Martens-Latem, Astene,...

We stippelen graag een fiets-of wandelroute op maat voor je uit. We kunnen rekening houden met het soort fietsen, afstand, hoogteverschil... Of je vindt een route op onze pagina bij routezoeker. Een heel groot aanbod van schitterende routes die al voor je samengesteld zijn via knooppunten of bewijzering. Je drukt het knooppuntenstrookje af, of download gpx of pdf.

Fietsen huren

Beschik je niet over eigen fietsen? Dan kan je deze bij ons huren voor 35 euro per dag. Vanaf maart 2022 vertrek je op onze gloednieuwe Norta elektrische fietsen, type B-3000. Zo wordt de fietstocht een ware toeristische en sportieve combinatie.

Zwemmen

Gemeente Deerlijk heeft samen met buurgemeente Anzegem een mooi, nieuw zwembad gebouwd. Op ongeveer 4 km van de B&B kan je er baantjes zwemmen in 'Aquandé'. In Waregem (8km) ligt zwembad 'de Treffer', met een 25-meter bad, speelbad, waterglijbaan, kinder-en peuterbadje.

Nog avontuurlijker vind je het in zwembad Lago Kortrijk Weide (10 km), met maar liefst 5 waterglijbanen, een wildwaterbaan, golfslagbad en ook een 50-meter bad.

Provinciaal domein de Gavers

Het provinciaal domein de Gavers in Harelbeke ligt vlakbij. Hier zijn heel wat mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Je kunt er rond wandelen en fietsen, maar er zijn ook heel wat water-activiteiten. Zo kun je er zwemmen in een afgebakende, bewaakte zwemzone. Ook zijn er mogelijkheden om een kayak of sup (surfplank waar je recht op staat te peddelen) te huren.

Actief / sportief
Actief / sportief
Actief / sportief
Actief / sportief